GeriEt Yemeği Tarifleri Mülkiye kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mülkiye kebabı tarifi

Mülkiye kebabı tarifi

Kızartılmış sebzeler eşliğinde servis edilen bu kebabı çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet kuzu külbastı
  • 2 adet orta boy uzun patlıcan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Mülkiye kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayın ve bir tavada iki taraflı iyice kızartın, sonra da bir tabağa alarak bir kenarda bekletin.

Kabak, patlıcan ve havuçları soyun ve hepsini boylamasına dörde bölün. Her bir parçayı yine ikiye ya da dörde bölerek, kurşun kalem kalınlığında sebzeler elde edin. En sonunda bu sebzeleri ortadan ikiye bölerek kibrit çöpü boyutlarına getirin ve hafifçe unlayın.

Bir tavaya koyduğunuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atın ve 2-3 dakika kadar kızartın. Kabak ve patlıcanları ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kızartma işlemine devam edin. Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alın ve bir kağıt peçete üzerine koyarak fazla yağını almalarını bekledikten sonra tuzla biberi serpin.

Büyük servis tabağını alın. Altına önce sebzeleri, sonra da külbastıları yerleştirerek servise sunun.