GeriTatlı Tarifleri Muhallebili kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili kadayıf tarifi

Muhallebili kadayıf tarifi
Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen arasında bulunan muhallebi tatlının daha hafif olmasını sağlıyor.

Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen arasında bulunan muhallebi tatlının daha hafif olmasını sağlıyor.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Muhallebili kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.

Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kapatmanıza yakın limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın.

Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip ateşten alın.

Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp kalan kadayıfı en üste yayın. Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis esnasında ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.