GeriTatlı Tarifleri Muhallebili kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebili kabak tatlısı tarifi

Muhallebili kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tek başına çok sevdiğimiz bir tatlı ancak sütlü malzemelerle bir araya geldiğinde daha da lezzetli bir hal alıyor. Üstelik süt kabak tatlısının lezzetini de hafifletiyor. Siz de evinizde nefis bir muhallebili kabak tatlısı yemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2-3 kaşık pekmez

Muhallebili kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayın ve geniş bir tencereye yerleştirin.

Üzerine şekeri serpip kabakların suyunu salmasını bekleyin.

Ardından ocağa aldığınız tatlınızı kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Pişen kabakları ezip püre haline getirin ve kenara alın.

Muhallebi malzemelerini tencerede bir araya getirin.

Karıştıra karıştıra kıvam alana kadar pişirin.

Fırın kabının ya da kaselerin tabanına önce balkabağını, üzerine de muhallebiyi dökün. (Kasede ya da kupta yapıyorsanız 4 kat da yapabilirsiniz.)

Üzerini ceviz ve pekmezle süsleyip servis edin. Afiyet olsun…