GeriEt Yemeği Tarifleri Muğla köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muğla köftesi tarifi

Muğla köftesi tarifi

Et yemekleri her daim sofralarımızın baş tacıdır. Muğla köftesi de et sevenlerin karşı koyamayacağı bir lezzet. Bu nefis yemeği sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram etmek isterseniz, ihtiyacınız olan tek şey aşağıda bulunan tarifi. Nefis bir yemek olan Muğla köftesini çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 150-200 gram iç yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Muğla köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı alırken iç yağ ile birlikte makinede 2 defa çektirin.

Daha sonra kıyma ve tuzu uygun bir kaseye alın.

Güzelce yoğurun ve 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Kıymadan cevizden büyük parçalar alıp elinizle şekil verin.

Köfteleri pişirmeden önce ızgarayı da iç yağı ile yağlayın.

Izgara ısınınca köftelerin her iki tarafını da güzelce pişirin.

Dilerseniz üzerine kimyon ve karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...