GeriEt Yemeği Tarifleri Moğol usulü et tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Moğol usulü et tarifi

Moğol usulü et tarifi

Moğol usulü et, genellikle Çin restoranlarında karşımıza çıkan nefis bir dana eti yemeği. Zencefil ve sarımsakla lezzetlenen Moğol usulü et, birkaç basit noktaya dikkat edilirse evde de kolayca yapılabilir. Malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabileceğiniz Moğol usulü et tarifimiz aşağıda. Kolay gelsin…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana kontrfile
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • 60 gram esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam

Moğol usulü et tarifi Nasıl yapılır?

Etleri 2 santimetre genişliğinde şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye alın.

Etlere pul biber, elma sirkesi, bal, zeytinyağı ve karabiberi ekleyip harmanlayın.

Üzerini streç filmle kapladığınız etleri buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Sarımsağı ve zencefili rendeleyin.

Zeytinyağını tavaya alıp zencefil ve sarımsağı tavada soteleyin.

Soya sosu, esmer şeker, nar ekşisi ve suyu da tavaya ekleyip kaynayana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Etleri marinasyondan alıp mısır nişastasına bulayın.

Nişastanın fazlasını silkeleyin ve etleri tavada kızdırdığınız sıvı yağa atın.

Kızaran etleri yağdan alıp tavadaki sosa ilave edin

Birkaç kez karıştırıp sosun etleri kaplamasını sağlayın.

Altını kapattığınız etlere iri doğranmış taze soğanları ekleyin.

Üzerine susam serpip servis edin. Afiyet olsun…