Mısır ekmeği tarifi
Mısır ekmeği, özellikle balık restoranlarında yemeklerin yanında servis edildiğinde gözlerimizden kalpler çıkmasına neden olan benzersiz bir lezzet. Karadeniz’in her köşesinde özellikle de Rize çevresinde evlerde ve ekmek fırınlarında bulunabilen mısır ekmeğini siz de sofralarınıza taşıyabilirsiniz. İşte birkaç temel malzemeyle evde kolayca yapabileceğiniz mısır ekmeği tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı un
- Su
Mısır ekmeği tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle suyunuzu kaynatın.
Tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.
Kaynamış sudan karışıma 1 su bardağı kadar ekleyip kaşıkla karıştırın.
Sıcak suyu azar azar ilave edip elinizi yakmadan yoğurmaya başlayın ve kıvam alana kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayıp unladıktan sonra hamuru tepsiye aktarın.
Elinizle ekmek şekli verdiğiniz hamurun üzerine hafifçe un serpin.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ekmeğinizi fırına verin.
Ekmeğiniz kızarınca fırını kapatıp içinin iyice pişmesi için sıcakta demlendirin.
Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…