GeriÇorba Tarifleri Minestrone çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Minestrone çorbası tarifi

Minestrone çorbası tarifi

Minestrone İtalyan mutfağına ait içi dopdolu nefis bir çorba. Fasulyeden makarnaya, sebzelerden tavuk suyuna çeşit çeşit malzemeden oluşan minestrone çorbası çok doyurucu çok da besleyici. Tek bir çorbayla bir öğünü geçirmek isteyenler minestrone’yi mutlaka denemeli. İşte minestrone çorbası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3 dal kereviz sapı
  • 5 adet taze fasulye
  • 100 gram karnabahar
  • 1 dal pırasa
  • 4 dal taze fesleğen
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Yarım su bardağı Meksika fasulyesi
  • 1 su bardağı makarna
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Minestrone çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsakları soyun.

Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.

Patates, havuç ve kabağı soyup aynı boylarda doğrayın.

Kereviz saplarını ve pırasayı ince ince kıyın.

Karnabaharı çiçeklerine ayırın.

Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın

Fesleğenleri ayıklayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırın.

Önce kuru soğanı sonra sarımsağı kavurun.

Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Sırasıyla havuç, karnabahar, Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı 30’ar saniye arayla tencereye alın.

Sıcak tavuk suyunu da ekleyip tüm malzemeleri 15-20 dakika kadar pişirin.

Tuz, karabiber ve ince ince kıyılmış fesleğen yapraklarını da çorbaya ekleyin.

Son olarak makarnayı ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanız hazır!

Arzu ederseniz servis etmeden önce üzerine parmesan rendesi serpebilirsiniz.