GeriBörek Tarifleri Milföyden kolay börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Milföyden kolay börek tarifi

Milföyden kolay börek tarifi
İster kahvaltıya ister 5 çayına kat kat ayrılan nefis bir börek.

İster kahvaltıya ister 5 çayına kat kat ayrılan nefis bir börek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 dilim milföy hamuru
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Çeyrek kangal sucuk
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Milföyden kolay börek tarifi Nasıl yapılır?

Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz şekil alacak kıvama gelinceye kadar oda sıcaklığında bekletin. Milföy çok fazla yumuşamasın, yoksa kabarmaz. Sucuğu küçük küçük doğrayın. Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp tuzlayın. Kare şeklindeki milföyün ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyun ve üçgen şekilde katlayın. Açık uçların kenarlarını çatalla bastırın. Bu işlemle böreğiniz daha şık görünür. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.