GeriPilav Tarifleri Midyeli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Midyeli pilav tarifi

Midyeli pilav tarifi

Midye dolmasını seviyorsanız, bu tarife bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20-25 adet iç midye
  • 6-7 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Midyeli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Kabukları çıkarılmış iç midyeleri iyice yıkayın, temizleyin ve süzülmeye bırakın.

Diğer yandan yayvan ve geniş bir tencereye zeytinyağını aktarın ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Yağ kızar kızmaz yemeklik, çok ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğan sararmaya başladığında midyeleri ilave ederek 3-4 dakika daha soteleyin ve sıcak suyu tencereye boşaltın. Su iyice kaynamaya başladığında yıkanmış ve süzülmüş pirinçle beraber tüm baharatları ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra pilavı karıştırıp, kaynamaya başlayan pilavın altın iyice kısın. 5-6 dakika daha pişirin.

Pilavı ateşten alıp 15-20 dakika demlenmeye ve dinlenmeye bırakın. Servise almadan önce bir tahta kaşıkla hafifçe karıştırın ve sıcak olarak servis edin..