Mersin sıkması tarifi
Mersin'in yöresel lezzetlerinden olan sıkma tarifi, genellikle peynirli harcıyla hazırlanır. Günün her saati size eşlik edebilecek Mersin sıkması lor peyniri ve maydanozla birlikte eşsiz bir tada dönüşüyor. Mersin sıkmasının en önemli püf noktası ise hamurunun kıvamında olmasıdır. İşte Mersin sıkması tarifi malzemeleri ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 450 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 mililitre su
İç harcı için:
- 250 gram lor peynir
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Mersin sıkması tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle hamuru için unu, kabartma tozunu, tuzunu ve suyunu derin bir kapta yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra peyniri ilave edin ve karıştırın.
Tuzunu pul biberini ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.
Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturun.
Tezgahın üzerini unlayın. Bezeleri tezgahta kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.
Bu sırada tavanızı ısıtmak için ocağa alın.
Önceden ısıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin. Arkalı önlü pişirin.
Pişirdiğiniz hamura tereyağı sürün, içine hazırladığınız harcı koyup sıkıca sarın.
Dilediğiniz soslarla sıcak servis edin.