GeriHamur İşi Tarifleri Mayasız hamur kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayasız hamur kızartması tarifi

Mayasız hamur kızartması tarifi

Hamur kızartması özellikle hem kolayca hazırlanabilmesi hem de her damak zevkine uygun lezzetiyle, özellikle kahvaltılarda çok tercih ediliyor. Hele bir de mayasız olursa hazırlanma süresi de iyice kısalıyor. Bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz

Mayasız hamur kızartması tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt, yumurta ve tuzu karıştırıp, azar azar da un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan yarım santimetre kalınlığında küçük parçalar açın ve çay bardağı yardımıyla keserek şekillendirin. Derin bir tavada yağı kızdırıp hamurları altın renk alıp kabarana kadar pişirin.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA SİGARA BÖREĞİ VAR