Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Mayanalı kahke tarifi
Mayana, Kilis ve çevresinde anasona verilen isim. Mayanalı kahke de Kilis mutfağının en sevilen hamur işlerinden biri. Susam ve çörek otuyla da lezzetlenen mayanalı kahke, sizin de favorilerinizden biri haline gelecek. İşte kolayca yapıp bayatlamadan uzun süre saklayabileceğiniz mayanalı kahke tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yeteri kadar kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı dövülmüş anason (mayana)
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un
Mayanalı kahke tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve şekeri tencerede bir araya getirin ve karıştırarak eritin.
Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu ekleyip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan aldığınız küçük parçaları simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Kahkeleri pembeleşinceye dek pişirip servis edin.