Maraş usulü dondurma tarifi
Yaz aylarında sizi serin tutacak olan kolay ve pratik Maraş dondurması tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 tatlı kaşığı toz salep
- 1 litre süt
- 400 gram şeker
Maraş usulü dondurma tarifi Nasıl yapılır?
Süt, şeker ve toz salebi bir tencerede karıştırarak kaynatın. Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.