GeriMutfak Tüyoları Mantar kızartması tarifi: Mantar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar kızartması tarifi: Mantar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Mantar kızartması tarifi: Mantar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın Mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu.Programın bugünkü (22 Ekim) bölümünde mantar kızartması hazırlandı. Peki mantar kızartması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Arda'nın Mutfağı mantar kızartması tarifi...

Arda'nın Mutfağı programı her hafta farklı tariflerle ekranlara geliyor. Bugün bölümde yapılan tariflerden biri de mantar kızartması oldu. İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

MANTAR KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER:

400 gram küçük boy mantar
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 avuç galeta unu
1 avuç susam
1 avuç panko
Karabiber
1 yemek kaşığı toz sarımsak
Tuz
Sıvı yağ

MANTAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Mantarların kabuklarını soyun ve baş kısımlarına bıçakla hafif çentikler atın.

Sap kısımlarını da çok kalın ve baş kısmıyla aynı hizada olacak şekilde kesin.

Ardından pankoyu tavada rengini değişitirene kadar kavurun.

Panko hazır olunca bir kaba alın ve aynı tavada susamları kavurun. Susamlar da kavrulunda pankonun üzerine alın.

Üzerine de galeta unu, tuz, karabiber ve toz sarımsak ekleyip karıştırın.

Yumurtaları farklı bir kasede çırpın.

Un ve tuzu da farklı bir kapta karıştırın.

Galeta unlu karışıma yumurtadan ekleyip karıştırın.

Daha sonra mantarları sırasıyla un, yumurta ve galeta unlu karışıma bulayın.

Sıvı yağı tencerede ısıtın.

Mantarları yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartın.

Kızaran mantarları da havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın.

Afiyet olsun...

 

 

 

 

 

 

 

False