Son Güncelleme:
Manca tarifi
Yöresel bir meze olan manca tarifi patlıcan salatasını sevenler için ayrı bir yerdedir. Köpoğlu mancası olarak da bilinen mezeniz, Bulgar ve Türk mutfağında sıklıkla yapılır. İşte yapımı kolay manca tarifi deteyaları hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 3-4 etli kırmızı köz biber
- 3 orta boy domates
- 4-5 sivri yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu ( arzuya göre )
- 1 kahve fincanı zeytinyağı ( ayçiçek yağı )
- 1 kahve fincanı elma veya üzüm sirkesi
- Tuz
Manca tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyin.
Közlenmiş sebzelerimizin kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin.
Domateslern de kabuklarını soyup tohumlarından ayırın.
Yeşil biberleri, maydanozu, dereotunu incecik kıyın.
Sarımsakları da ezdikten sonra tüm karışımın üzerne zeytinyağı ve sirkeyi ilave edin.
Malzemeleri karıştırıp tuzunu da ayarladıktan sonra buz dolabında dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun...