Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Mafiş tarifi
Canınız hamur kızartması çektiği zamanlarda, hamurun mayalanmasını bekleyemeyecek durumdayken imdadınıza yetişecek bir tarif mafiş. Pratikliği ile mutfakta zaman kazandıracak, enfes tadıyla kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek olan mafiş tarifi hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Mafiş tarifi Nasıl yapılır?
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışıma azar azar un ekleyin ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamuru iki parçaya bölün.
Parçaları çok ince olmayacak şekilde açın.
Bıçakla istediğiniz şekilde kesin.
Hamurları kızartmak için yağı ocakta kızdırın.
Hamurları kızartın ve sıcak servis edin.