GeriKek Tarifleri Lolipop kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lolipop kek tarifi

Lolipop kek tarifi

Hazırladığınız nefis kekleri daha şık bir sunumla servis etmek istemez misiniz? Cevabınız 'evet'se çok doğru bir yere geldiniz. Bu nefis lolipop kekleri dilediğiniz gibi süsleyip her ortamda göğsünüzü gere gere ikram edebilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdiği lolipop kekin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kakaolu kek
  • 1 paket krema
  • 1 paket beyaz, sütlü ya da bitter çikolata
  • Küçük tahta çubuklar
  • Renkli pasta dekor şekeri

Lolipop kek tarifi Nasıl yapılır?

Keki robottan geçirin ve yoğurma kabına alın.

İçine kremanın yarısını boşaltarak hamur kıvamını alana kadar karıştırın.

Büyük bir beze haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, hafif silindir bir şekil verin.

Tepsiye yağlı kağıt serin, şekil verdiğiniz parçaları buraya dizin ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Hafif sertleşmiş olan hamur toplarınızı dolaptan çıkarın.

Çikolatanızı benmari usulü eritin ve kekin bir ucunu çikolataya batırın ve çikolatalı kısım üste gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin.

Üstlerine çubuklar batırın.

Kremanın kalan yarısını koyulaşana kadar çırpın, çubuklu keklerinizin çikolatasız kalan kısımlarını kremaya batırın ve bir parça köpüğün üzerine sap kısımlarını batırarak dikin.

Pasta süsleri serperek renklendirin.