GeriPilav Tarifleri Lokum pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokum pilavı tarifi

Lokum pilavı tarifi

Muğla mutfağında düğün yemeği olarak yerini almış olan lokum pilavı özellikle Bodrum civarında karşınıza çıkabilir. Yemeklerin tamamlayıcısı pilavı sebzeli, kuş üzümlü, fıstıklı gibi birçok şekilde hazırlayabilirsiniz. Pilavın ana malzemesi pirinci ise bu pilavda bulamayacaksınız. Kıymayla lezzetlendirilen lokum pilavı nasıl yapılır? Yiyenlerin bir daha isteyeceği lokum pilavı tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram kıyma
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Lokum pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, su ve tuz ile katı bir hamur yoğurun.

Hamuru 40 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan bezeler yapın.

Daha sonra çok ince olmayacak şekilde yufka açın.

Yufkaların tamamı bittikten sonra küçük kareler halinde kesin.

Birbirine yapışmaması için un serpin ve bir tepside kurutun. Genelde bir günde kurur.

Büyük bir tencerede suyu kaynatın.

Kaynattığınız suya tuz ve sıvı yağı ekledikten sonra, kuruttuğunuz pilavlık hamurları da ilave edin ve haşlayın.

Piştikten sonra soğuk suda süzün ve bir kaba alın.

Bir tencerede tereyağını eritip, kıymayı kavurun.

Üzerine tuz ve karabiber serpip, haşlanan hamuru ilave edin.

İyice karıştırdıktan sonra pilavınız hazır.

Afiyet olsun.