Laz böreği tarifi
Karadeniz'in farklı lezzetlerini sofralarınıza taşımaya ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak süt
- 1 adet limonun suyu
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 8 bardak un
- 1 paket vanilya
- 3 bardak toz şeker
- 4 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 8 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 bardak toz şeker
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Laz böreği tarifi Nasıl yapılır?
Muhallebi yapmak için süt ile şekeri kaynatın. Ufak bir kapta yumurta, vanilya, buğday nişastası ve yarım bardak suyu çırpıp süte ekleyin. Koyu bir muhallebi pişirip bekletin.
4 bardak şekerle, 4 bardak suyu 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Soğuması için bekletin. Unu tepsiye koyun, ortasını açın. Yumurta, süt, limon suyu ve tuz ekledikten sonra hamuru yoğurup 1 saat dinlendirin.
Hamuru 21 eşit parçaya bölüp bütün bezeleri kahve fincanı büyüklüğünde açın. Üstlerine eritilmiş margarin sürüp 3 adet yufkayı üst üste koyun (7 adet 3'lü yufka elde edeceksiniz). Yufkaları börek tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş yağ sürüp ikinci yufka katını yerleştirin, tekrar yağ sürüp dördüncü yufka katını yerleştirin. Üstüne soğumuş muhallebiyi döküp diğer yufka katlarını açarak yerleştirin.
En üstüne çörek otu ve susam serpin. Kalan yağı üzerine döküp 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Böreğin üzerine hazırladığınız şurubu da döktükten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.