GeriBörek Tarifleri Lahmacun böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahmacun böreği tarifi

Lahmacun böreği tarifi

Geleneksel ve lezzetli bir tat olan lahmacunun böreğini denemeye ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yufka
  • 3 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 125 gr margarin
  • 500 gr kıyma

Lahmacun böreği tarifi Nasıl yapılır?

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince ince kıyın. Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun. Yufkaları ikiye bölün. Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkaların yarısına sürün. Uç kısımlarına harçtan yeteri kadar koyup üzerini diğer yufkalarla kapatın. Hazırladığınız yufkaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.