Kuzukulağı çorbası tarifi
Hemen her bölgede kendiliğinden doğada yetişen, kuzukulağı otunun çorbasını çok seveceksiniz. Avrupa’da da tüketilen bu otun salatası, böreği, yemeği gibi birçok çeşidi yapılabilir. Peki kuzukulağı çorbası nasıl yapılır? Yemyeşil rengiyle tam bir sağlık deposu kuzukulağı çorbası hem doyurucu hem de çok lezzetli. Ülkemizin zengin mutfaklarından Giresun mutfağının sevilen lezzeti kuzukulağı çorbası tarifi sizlerle…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuzukulağı otu
- Yarım su bardağı mısır yarması
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Kuzukulağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kuzukulağı otunu iyice yıkayın. Yıkayıp, süzdürdüğünüz otu ince ince doğrayın. Fasulye ve mısır yarmasını haşlayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Doğradığınız kuzukulağı otunu içerisine atın. Ardından haşladığınız fasulye ve mısır yarmasını da ilave edin. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları da çorba tenceresine ekleyin. En son tuzunu da ilave ettikten sonra çorbayı kaynayana kadar pişirin. Çorbayı sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.