GeriRamazan Tarifleri Kuzu kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu kavurma tarifi

Kuzu kavurma tarifi

Kavurma yapılışı en kolay ancak en lezzetli geleneksel lezzetlerimizden biri. Adı genellikle Kurban Bayramı'yla birlikte anılan kuzu kavurma, ramazan sofralarınıza da çok yakışıyor. İftarda yanında pilavla zevkle yiyebileceğiniz kuzu kavurma tarifimize bir göz atmaz mıydınız?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kavurmalık kuşbaşı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Kuzu kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa koyup iyice ısıtın.

Tereyağını tencereye alın ve eritin.

Yağ eriyince etleri de tencereye ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Etler suyunu salıp çekince tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.

Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Kavurmanız hazır!