Kuzu güveç tarifi
Toprak kapta uzun süre pişen bol sebzeli ve etli bir güvecin tadına doyum olur mu? Tabii ki olmaz… Peki bu güveci evde yapamaz mısınız? Öyle bir yaparsınız ve öyle bir nefis olur ki… Sizin için güzel bir kuzu güveç tarifi hazırladık. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 400 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Kuzu güveç tarifi Nasıl yapılır?
Etleri üzerine kekik serpip kenara alın.
Soğanı, biberleri ve domatesi küp küp doğrayın.
Sarımsakları soyun.
Güvecin tabanını yağlayıp etleri yerleştirin.
Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biber parçalarını dizin.
Sivri biber ve domatesleri de ilave edin.
Tuz, karabiber ve kekik de serpin.
1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın.
Kapağın kenarlarını da alüminyum folyoyla kapatın.
Güveci fırına verip 200 derecede 40 dakika pişirin.
Pilavla birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun…