GeriPasta Tarifleri Kütük pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kütük pastası tarifi

Kütük pastası tarifi

Yılbaşı sofralarınızın dışında normal günlerde de yapıp yiyebileceğiniz tadına doyulmaz bir lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3.5 çorba kaşığı nişasta
  • Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için:
  • 200 gram bitter çikolata
Kreması için:
  • 1 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Az miktarda vanilya

Kütük pastası tarifi Nasıl yapılır?

Mikser yardımıyla yumurta ve toz şekeri hızlı devirde 4-5 dakika karıştırarak köpük haline getirin.

Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın. Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x30 santimetre ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin. Bir gün buzdolabında bekletin.

Krema için süt, şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt, kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.

Süslemesi için çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız keki buzdolabından çıkarın. Üzerine krema sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.