GeriKahvaltılık Tarifleri Kuşburnu marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşburnu marmelatı tarifi

Kuşburnu marmelatı tarifi

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan kuşburnu, C vitamini bakımından oldukça zengin ve tam bir şifa deposu. Bu güzel meyveyi diğer mevsimlerde de tüketebilmek için reçelini veya marmelatını yapmak doğru bir tercih olabilir. Yemeye doyamayacağınız bu leziz marmelatı denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram kuşburnu
  • 1,5 litre su
  • 1 kilogram şeker

Kuşburnu marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Kuşburnunun saplarını ve tüylü kısımlarını güzelce temizleyip yıkayın.

Tencereye kuşburnu ve suyu ekleyip ocağa alın.

Kuşburnu yumuşayana kadar kaynatın. Eğer suyu yetersiz gelirse tekrar su ekleyin.

Tencerenin dibince biraz su kalınca kuşburnunu delikli süzgeçten geçirin.

Üzerine limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte biraz daha koyu kıvama gelene kadar 3-4 dakika daha karıştırın.

Pişince ocaktan alın.

Afiyet olsun...