GeriMakarna Tarifleri Kuru domatesli penne arrabbiata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru domatesli penne arrabbiata tarifi

Kuru domatesli penne arrabbiata tarifi

Arrabbiata, en sevilen ve en yaygın makarna soslarından biri. Domates, zeytin, fesleğen ve fıstıkla tam bir Akdeniz tadı olan arrabbiata, en çok penne kesim yani kalem makarna ile yakışır. Sizin için nefis bir kuru domatesli penne arrabbiata tarifimiz var. İşte domatesin tadına doyacağınız leziz kuru domatesli penne arrabbiata tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1000 gram makarna

Kuru domates için:

  • 250 gram domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz biber

Sos ve servis için:

  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram dolmalık fıstık
  • 150 gram domates
  • Çekirdeksiz siyah zeytin
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 50 gram parmesan
  • 250 gram fesleğen

Kuru domatesli penne arrabbiata tarifi Nasıl yapılır?

Kurutmalık domatesleri ikiye bölüp ezilmiş sarımsak, tuz, beyaz biber ve zeytinyağı ile harmanlayın.

Domatesleri fırın tepsisine yerleştirip 80 derecede kurutmaya bırakın.

Sos için olan domatesleri doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp domatesleri yağda çevirin.

Sos kıvamına gelene kadar kaynattığınız domateslere tuz ve beyaz biber ekleyin.

Bu esnada makarnaları da tuzlu suda haşlayıp süzün.

Dolmalık fıstıkları tavada kavurun.

Haşlanan makarnayı sosla karıştırıp içine kurutulmuş domates, çekirdeği çıkarılmış zeytin, dolmalık fıstık ve fesleğen yapraklarını ekleyin.

Karıştırıp parmesan rendesi ile servis edin. Afiyet olsun…