Kulak çorbası tarifi
Kulak çorbası Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ancak genellikle etli ya da köfteli ve mantılı bir çorba olduğunu söyleyebiliriz. Siz de bu çorbayı evinizde yapıp sofranıza farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz? “Çok güzel olur” diyenler için işte malzemeler ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar su
- Yeteri kadar tuz
Köfte için:
- 100 gram yağsız kıyma
- 2 yemek kaşığı irmik
- Yarım rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Terbiye için:
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
- Pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Kulak çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Un, yumurta ve tuzu yoğurma kabında karıştırın.
Azar azar su ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Ardından mantı hamuru inceliğinde açıp kare kare kesin.
Hamurları yapışmasın diye bolca unlayıp fırın tepsisine alın.
180 derecede hafifçe kızarana kadar fırınlayın.
Bu esnada köfteleri hazırlayın.
Bunun için soğanı rendeleyin.
Diğer köfte malzemeleriyle bir araya getirip yoğurun.
Nohut büyüklüğünde köfteler yapın ve bu köfteleri az yağda kızartın.
1 litre suyu tencerede kaynatın.
Hamurları bu suda 6-7 dakika haşlayın.
Bu arada yumurta, un ve yoğurttan bir terbiye hazırlayın.
Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız terbiyeyi tencereye aktarın.
Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Altını kapatıp tuzunu ekleyin.
Kaselere bölüştürdüğünüz çorbanızın üzerine minik köftelerden ekleyin.
Son olarak pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…