GeriEt Yemeği Tarifleri Kula göveci tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kula göveci tarifi

Kula göveci tarifi

Kula göveci, Manisa mutfağının en özel yemeklerinden biri. Normalde etlerin bir gece önceden büyük bir güvece konup bütün gece fırında düşük sıcaklıkta pişirilmesiyle yapılan Kula göveci, evde daha kolay bir biçimde de yapılabilir. Sizin için malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. İşte tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram kemikli kuzu eti
  • 500 gram domates
  • 250 gram yeşil biber
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kula göveci tarifi Nasıl yapılır?

Etleri düdüklü tencerede 45 dakika haşlayın.

Ardından parçalayıp güveçlere bölüştürün.

Domatesleri ve biberleri doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.

Tuzunu da ilave edip karıştırın.

Etin haşlama suyundan azar azar güveçlere ekleyin.

Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ilave edin.

Güveçleri 180 derecede ısıttığınız fırına verin.

30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yanına pilav ve cacık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…