GeriAtıştırmalık Tarifleri Kruton tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kruton tarifi

Kruton tarifi

Kısaca kızarmış ekmek parçaları diye tarif edebileceğimiz kruton, bayat ekmeklerini değerlendirmenin en güzel yollarından biri. Özellikle domates çorbasına çok yakışan kıtır kıtır krutonlarla isterseniz ev usulü İskender de yapabilirsiniz. Sezar salatasına lezzet katmak ya da tek başına da atıştırma amaçlı da yiyebileceğiniz krutonun yapılışı tarifimizde.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bayat ekmek
  • Tereyağı
  • Nane, pul biber, kekik

Kruton tarifi Nasıl yapılır?

Bir orta boy tavanın dibini kaplayacak kadar ekmek için 1 kaşık tereyağını eritin.

Bayat ekmekleri erimiş tereyağına koyun.

Çevirerek kızartın.

Altını kapatmaya yakın baharatları ekleyin.

İster sıcak servis edin isterseniz kilitli poşette buzlukta saklayın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek etsiz bir tür mantı da hazırlayabilirsiniz.

Bayat ekmekten krutonlar Sezar salata gibi soslu salatalara da çok yakışır. Afiyet olsun.