GeriHamur İşi Tarifleri Krep börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep börek tarifi

Krep börek tarifi

Kahvaltıların ve beş çaylarının aranan tarifi krep bu kez istediğiniz iç harcıyla hazırlayabileceğiniz börek türü olarak sofralarınıza geliyor. Pratik yapımı ve kolay malzemeleriyle hızlı bir şekilde sevdiklerinize ve misafirlerinize sunabileceğiniz krep börek tarifi peynirli iç harcı ve yapılışıyla hemen aşağıda...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 200 gram beyaz beynir
  • 1 tutam maydanoz

Krep börek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle krep böreği iç harcı için peyniri bir kapta çatalla ezin.

İçerisine ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve ezmeden karıştırın.

Krep hamuru için; derin bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın.

Üzerine sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.

Bir yandan da çırparak unu azar azar karışıma ekleyin.

Akışkan bir krep kıvamı elde ettikten sonra krep tavasına az miktarda yağ dökün.

Krep hamurundan yarım kepçe alın ve tavaya döküp yayın.

Orta ateşte krebi arkalı önlü pişirin.

Pişirdiğiniz krebi tezgaha serin. Orda kısımlarına peynirli karışımdan koyun.

Krebin önce bir ucunu peynirli harcın üzerine katlayın.

Ardından diğer ucu da onun üzerine katlayın.

Son olarak ince kenarları da bohça şeklinde katlayım böreklerin açılmaması için ters çevirin.

Geniş bir tavada sıvıyağı ısıtın ve teker teker hazırladığınız krep bohçalarını koyun.

Arkalı önlü bir şekilde krep böreklerini yanmayacak şekilde kızardın.

Afiyet olsun.