GeriMakarna Tarifleri Kremalı ve tavuk etli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı ve tavuk etli makarna tarifi

Kremalı ve tavuk etli makarna tarifi

Makarnaya krema ve tavuk kadar çok yakışan şey az bulunur. O halde buyurun kremalı ve tavuk etli makarnaya...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kalem makarna
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 dal pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 mililitre krema
Üzeri için:
  • Taze soğan

Kremalı ve tavuk etli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Kalem makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini hafif soteleyin. İnce doğradığınız pırasayı ekleyin. Makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Pişen pırasalı tavuk etine ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alıp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın.