Son Güncelleme:
Kremalı tavuk tarifi
Bu nefis tavuk tarifine mutlaka menünüzde yer verin, çok beğeneceksiniz...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet tavuk göğüs eti
- 4 adet orta boy kabak
- 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limonun suyu
- 2 çay kaşığı tane karabiber
- Tuz
Kremalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları soyup, dörde bölün. Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın.
Göğüs etlerini tereyağında kızartıp kenara alın. Kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un koyup karıştırın. Krema, karabiber, tuz ve 1 bardak su ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.
Kabakları ve kızarttığınız tavuk etlerini ilave edin. Limon suyunu da koyduktan sonra 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.