GeriTavuk Yemeği Tarifleri Kremalı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı tavuk tarifi

Kremalı tavuk tarifi

Bu nefis tavuk tarifine mutlaka menünüzde yer verin, çok beğeneceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 4 adet orta boy kabak
  • 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tane karabiber
  • Tuz

Kremalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları soyup, dörde bölün. Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın.

Göğüs etlerini tereyağında kızartıp kenara alın. Kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un koyup karıştırın. Krema, karabiber, tuz ve 1 bardak su ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.

Kabakları ve kızarttığınız tavuk etlerini ilave edin. Limon suyunu da koyduktan sonra 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.