GeriÇorba Tarifleri Kremalı havuç çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı havuç çorbası tarifi

Kremalı havuç çorbası tarifi

Tam bir vitamin deposu olan havucu yemeklerde, salatalarda ve çorbalarda bol bol kullanıyoruz ama bu muhteşem sebze tek başına tüketilmeyi de hak ediyor. Örneğin kremalı havuç çorbası bu iş için çok uygun. Kısa bir süre içinde hazırlayıp afiyetle tüketebileceğiniz bu çorbanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 mililitre krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 9 su bardağı su

Kremalı havuç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları soyup rendeleyin. Sarımsakları ezin.

Tereyağını tencerede eritip unu yağda kavurun.

Havuç, sarımsak, su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Blender’dan geçirdiğiniz çorbaya kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.

Üzerinde kruton ekmeklerle sıcak servis edin. Afiyet olsun…