Krem karamel tarifi
Krem karamel en klasik ve en sevilen tatlılardan biridir. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, sizin için bu tatlının tarifini hazırladı. Tarifimiz klasik ama siz dilerseniz farklı aromalar da katıp yepyeni lezzetler yaratabilirsiniz. Lavanta ve earl grey çayı çok yakışıyor. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz…
Yapımı için malzemeler
- 500 mililitre (2,5 su bardağı) süt
- 100 gram (yarım su bardağı) şeker
- 1 paket vanilin
- 3 adet yumurta
- 2 adet yumurta sarısı
Karamel için:
- 150 gram (3/4 su bardağı) şeker
- 50 mililitre (çeyrek su bardağı) su
Krem karamel tarifi Nasıl yapılır?
Karamel için su ve şekeri tencereye alın.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Karamel rengini alınca kaselere paylaştırın.
Sütü karameli pişirdiğiniz tencereye alın.
Şekerin yarısını da ekleyip kaynama noktasına getirin.
Ayrı bir yerde yumurta, yumurta sarılarını, kalan şeker ve vanilini çırpın.
Sıcak sütü iki seferde ilave edip karıştırın.
İki kez süzün ve kaşık ile kalan köpüğünü alın.
Kaselerdeki karamel üzerine karışımı paylaştırın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına kaseleri alın ve yarısına gelecek şekilde kaynar suyu dökün.
160 derece sıcak fırında 40-50 dakika pişirin.
Kıvam hafif jöle gibi sallanmalı.
Oda sıcaklığına gelince streç filmle sarıp buzdolabında 12 saat kadar soğutun.
Sivri, ucu ince bir bıçağı kaynar suya batırıp kurutun.
Ucu ile tatlıyı kabın kenarından ayırın.
Tabağa ters çevirip servis edin. Afiyet olsun…