Koza mantısı tarifi
Kalem börekle benzerlik gösteren koza mantısı tarifi ve yapımı oldukça kolay mantı çeşitlerinden biridir. Hazır yufka ile hazırlanan koza mantısı, kıymalı iç harcı ve yoğurtlu, soslu sunumu nedeniyle mantı adını alıyor. Koza mantısı denmesinin sebebi ise yufkanın koza şeklinde sarılıyor olmasından kaynaklanıyor. Peki, koza mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte koza mantısı tarifi ve yapımı...
Yapımı için malzemeler
- 3 tane yufka
- 200 gram kıyma
- Yarım soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Pul biber, nane
Koza mantısı tarifi Nasıl yapılır?
Yufkaları tezgaha serip dörde bölün.
Üçgen yufkaları tekrar kesip sekiz parça üçgen elde edin.
Ardından 2 parmak genişliğinde üçgenler elde edecek şekilde tekrar kesin.
İç harcı için; soğanı rendeleyip suyunu sıkın, tuz ve baharatları ekleyip kıymayı da içerisine alarak karıştırın.
Üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın.
Kenarlarını kapatmadan aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
Sarılmış yufkaları yağda kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Sosu için; salçayı biraz suyla kıvamlı bir hale getirip üzerine az miktarda yağı ekleyin ve nane, pul biberle yoğurdun üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...