Köz biberli karnabahar çorbası tarifi
Lezzeti damağınızdan uzun süre gitmeyecek, faydalı ve pratik karnabahar çorbasını çok seveceksiniz. Üstelik içinde bulunan közlenmiş kırmızı biberler bu çorbaya hem lezzet hem de vitamin ve mineral katıyor. İşte kısa sürede yapıp zevkle tüketeceğiniz köz biberli karnabahar çorbası tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet köz biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 8 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı krema
- Yarım demet dereotu
Köz biberli karnabahar çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Karnabaharı ayıklayıp, yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün.
Köz biberleri şerit şerit doğrayın. Dereotunu kıyın. Sivri biberlerin tohumların çıkarıp, kıyın.
Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine doğranmış karnabaharları ve unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Un kavrulunca içine tavuk suyunu ilave edip, karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karnabaharlar yumuşadıktan sonra blender ile çekip, püre haline getirin.
Daha sonra çorbanın içine sirkeyi, doğranmış sivri biberleri ve köz biberleri, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.
Çorbayı ateşten indirmeden önce içine kremayı ilave edip, karıştırın.
Çorbayı kaynatmadan servis tabağına alıp, üzerini dereotu ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.