GeriTatlı Tarifleri Köpük çikolata ve damla sakızlı muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köpük çikolata ve damla sakızlı muhallebi tarifi

Köpük çikolata ve damla sakızlı muhallebi tarifi
Davet sofralarınızda ses getirecek bir tatlı!

Davet sofralarınızda ses getirecek bir tatlı!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 125 gram + 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 5-6 top damla sakızı
  • 1 kilogram süt
  • 160 gram bitter çikolata
  • Yarım kahve fincanı toz şeker

Köpük çikolata ve damla sakızlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?

125 gram yağ ve unu sarartmadan unun kokusu çıkana kadar kavurun. Süt ve şekeri ilave edin. Damla sakızı ekleyin. Muhallebi kıvamını alıp göz göz olana kadar çırpma teli ile devamlı karıştırırak pişirin. Tencerenin altını kapatın. Muhallebiyi cam bir kaba alın ve 20-30 dakika bıkmadan mikser yardımıyla çırpın. Servis yapılacak dikdörtgen cam kalıba veya tek tek kaselere koyun, buzdolabına kaldırın.

Bitter çikolata ve 2 çorba kaşığı tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpıp bekletin. Yumurta sarıları ve yarım fincan toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Ilık çikolataya önce çırpılmış yumurta sarılarını mikser kullanarak, daha sonra kar haline gelmiş yumurta beyazlarını da kaşıkla ilave edin ve söndürmeden hep aynı istikamette çevirerek homojen bir hale getirin.

Bu çikolatalı karışımı soğuyan muhallebinin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin, kalıba koyduysanız dilimleyerek servis yapın.