GeriEt Yemeği Tarifleri Kokoreç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kokoreç tarifi

Kokoreç tarifi

Kokoreç, en sevilen sokak lezzetlerinden. Ancak hijyen sebebiyle bazen tercih edilmiyor. Bu güzel lezzeti evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki evde kokoreç nasıl yapılır? İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kokoreç tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu işkembe
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Kokoreç tarifi Nasıl yapılır?

İşkembeyi sıcak suyla iyice yıkayıp temizleyin.

Daha sonra isteğe göre kuşbaşı veya bütün olarak tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar da su ekleyip iyice haşlayın.

Eğer bütün olarak haşladıysanız kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavaya alın ve kavurun.

Biberleri ince ince kıyın.

Domatesleri de baharatlarla robottan geçirin.

Hazırladığınız malzemeleri tavaya ekleyin.

Suyunu çekene kadar iyi kavurun.

Kokoreciniz hazır! Taze ekmek arasında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...