GeriTatlı Tarifleri Kocakarı gerdanı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kocakarı gerdanı tarifi

Kocakarı gerdanı tarifi

Kocakarı gerdanı, Rize mutfağına ait çok sevilen bir tatlı. Bu tatlıyı bir nevi burma baklava olarak da tarif edebiliriz. Ancak burma baklavadan farklı şerbetli bir tatlı olmaması. Siz de bu geleneksel lezzete sofralarınızda yer vermek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket karbonat
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un
  • 3 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 250 gram tereyağı

Kocakarı gerdanı tarifi Nasıl yapılır?

Unu derin bir kaseye alıp üzerine karbonat serpin.

Ortasını havuz gibi açtığınız una süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Gerekirse un ilave edebilirsiniz.

Üzerini streç filmle kapattığınız hamuru bir süre dinlendirin.

Dinlenen hamuru bezelere bölüp nişasta yardımıyla ince ince açın.

Ortasına dövülmüş fındık serptiğiniz yufkaları oklavaya gevşek bir biçimde sarın.

Oklavanın iki kenarından içeriye doğru büzdüğünüz hamurları 3 santimetre uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin.

Tereyağını eritip tatlıların üzerine dökün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.

Üzeri kızardığında çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…