GeriSos Tarifleri Kızılcık sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızılcık sosu tarifi

Kızılcık sosu tarifi

Kızılcık sosu kahvaltılarda reçel olarak ya da cheesecake gibi tatlılarda sos olarak tüketilebileceği gibi et ve tavuk yemeklerinin yanında farklı bir lezzet olarak da servis edilebilir. Siz de bu sosu sofranızda misafir etmek isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz. Sosunuzun lezzetini farklılaştırmak için içine tarçın, yıldız anason, portakal kabuğu gibi aroma vericiler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kızılcık (taze ya da dondurulmuş)
  • 2 adet portakal
  • Yarım su bardağı kase

Kızılcık sosu tarifi Nasıl yapılır?

Portakalları sıkıp suyuna şekeri ekleyin.

Şekerli portakal suyunu sos tenceresinde şeker eriyene kadar ısıtın.

Kızılcıkları da portakal suyuna ekleyip 10-15 dakika kadar kaynatın.

Dilerseniz sosu süzgeçten geçirebilir, dilerseniz taneli bir kıvamda tüketebilirsiniz.

Sosu pişirdikten hemen sonra akışkan bir kıvamda servis edebileceğiniz gibi bir gece dinlendirip koyulaştıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…