GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı mantı tarifi

Kıymalı mantı tarifi

Dünyanın dört bir yanında insanlar geçmişten günümüze küçük hamur parçalarının içini et ya da sebzeyle doldurup bu minik bohçaları suda ya da buharda pişirmişler ve bu lezzetlere farklı farklı isimler vermişler. Bizimkisi çok sevdiğimiz mantı. Mantıyı her an sofrasında görmek isteyenler için buzlukta saklamalık bir tarif hazırladık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için

  • 9-10 bardak un
  • 3-4 bardak ılık su
  • Tuz

İçi için

  • 1 kilogram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane

Kıymalı mantı tarifi Nasıl yapılır?

Un, su ve tuzu yoğurup çok sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletin.

Bu sırada içi için soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğurun.

Dinlenen hamuru 5 bezeye bölün. Her bezeyi unlanmış tezgahta merdaneyle açın. Bıçakla mantı için istediğiniz büyüklükte kare kare kesin. Her kareye kıymalı harçtan koyup uçlarını birbirine yapıştırın.

Mantıları tek kullanımlık miktarda buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa yerleştirin. Gerektiğinde buzluktan çıkarıp hemen haşlayabilirsiniz.