Kıymalı kabak dolması tarifi
Yazları hem hafif hem de doyurucu bir yemeğe kimse hayır diyemez. İster etli isterseniz de zeytinyağlı olarak muhteşem bir kabak dolması hazırlayabilirsiniz. Klasikleşmiş biber dolmasının iç harcını içini oyduğunuz kabaklara doldurun. Yoğurtla servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır. Hem sağlıklı hem de besleyici kabak dolması nasıl yapılır? Sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz kabak dolmasını mutlaka deneyin.
Yapımı için malzemeler
- 4 orta boy kabak
- 1 domates
- 1 soğan
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım demet dereotu
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün.
Soğanı soyup ve ince ince doğrayın.
Dereotunu da temizleyip incecik doğrayın.
Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların taban kısımlarını düzeltin.
Çekirdekli iç bölümlerini bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın.
Daha sonra soğan, kıyma, dereotu, salça, su, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
En son olarak pirinci ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın.
Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
Domatesleri kapak olarak yerleştirip iki çay bardağı su koyduğunuz tencereye dizin.
Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kabak dolmanız hazır. Afiyet olsun.