GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı kabak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kabak dolması tarifi

Kıymalı kabak dolması tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kıymalı kabak dolması tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta boy kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Sıcak su

Kıymalı kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Yıkadığınız kabakları soyup 2 parçaya bölün ve içini oyun. Pirinci bol su ile yıkayın ve iyice süzün. Domatesi rendeleyin ve bir kapta kıyma, pirinç, nane, rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiberi karıştırın.

Kabakları doldurulup tencereye dizin. Tereyağını kabakların üzerine azar azar bölüştürün. 1 su bardağı sıcak su ile 1 yemek kaşığı salçayı karıştırın, dizdiğiniz kabakların üzerinden yavaşça boşaltın.

Göz kararı 1 ya da 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Dolmayı orta ateşte pirinçler şişene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.