GeriBörek Tarifleri Kıymalı Baklava Tarifi: Gelinim Mutfakta Kıymalı Baklaba Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı Baklava Tarifi: Gelinim Mutfakta Kıymalı Baklaba Nasıl Yapılır?

Kıymalı Baklava Tarifi: Gelinim Mutfakta Kıymalı Baklaba Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta kıymalı baklava tarifiyle haftanın ilk gününde sofralarımızda lezzet şöleni yaşatıyor. Telezivyon başındaki izleyenlerin merak ettiği kıymalı baklava tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  •  1 paket hazır baklava yufkası
  • 500 gram kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • 500 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Baklava Tarifi: Gelinim Mutfakta Kıymalı Baklaba Nasıl Yapılır? Nasıl yapılır?

İç harcı için tavaya kıymanızı alın, rengi dönene kadar kavurun.

Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyin, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edin.

Ardından tuz ve karabiberi de ilave edin.

Kıymayı ocaktan alıp ve ılımaya bırakın.

Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edin.

Diğer yandan sos malzemelerini bir kaba alıp çırpma teliyle karışım haline getirin.

2 adet baklavalık yufkayı tezgahın üzerine alın, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayın.

Diğer yufakaları da aralarını yağlayarak yerleştirin.

5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkanın geniş kısmına soğuyan iç harçtan alın.

Üstüne kalan yufka katlarını da aynı sosla üst üste alın.

Diğer baklavalık yufkaları da 5'erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız baklavayı pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alın. Ardından baklava şeklinde böreklerinizi kesin.

Böreklerin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yağlı karışımdan sürün.

180°C fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın.

Son olarak dilerseniz üzerlerine Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...