Kıvratma tatlısı tarifi
Samsun Çarşamba yöresine ait bir tür kuru baklava tatlısı olan kıvratma tatlısı özellikle bayramların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hazır yufkadan da evde kolayca yapılabilen kıvratma tatlısı burma baklavaya benzerliğiyle biliniyor. Çarşamba kıvratması olarak tanınan kıvratma tatlısı tarifi, kolay yapımı ve malzemeleriyle hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 180 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç dolgusu için:
- 2 su bardağı fındık içi
- 1 su bardağı toz şeker
Kıvratma tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle iç dolgusu için şekeri ve fındığı bir ezin.
Ardından tereyağını eritin.
Baklavalık yufkadan bir yaprak alın ve tezgah üzerine serin.
Üzerine erittiğiniz tereyağını sürün ve iç harçı serpiştirin.
Aynı işlemi ikinci baklava yufkası ile bir kez daha tekrarlayın.
Baklaba yufkalarını oklayava sarın.
Sardığınız yufkayı oklavadayken iki ucundan ortaya doğru ittirerek burma şekli verin.
Dikdörtgen dilimler halinde kesip tepsiye dizin.
Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp hamurun hepsini ıslatacak şekilde sürün.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Kıvratma Tatlısı Püf Noktaları
Baklava yufkalarınız havayla temas ettiğinde çabuk kurur ve sertleşir. Bunu önlemek adına, bekleyen yufkaların üzerine nemli bez koyabilirsiniz.
Baklava yufkası fırında çabuk pişeceğinden kontrollü pişirmeniz gerekir.