Kışlık domates sosu nasıl yapılır, ne kadar kaynatılır? İşte kış için domates sosu tarifi, malzemeleri ve yapımı
Domatesin bol ve lezzetli olduğu şu günler kışlık domates sosu hazırlamak için oldukça uygun bir dönem. Yazın sonuna doğru hazırlayacağınız nefis domates sosunu ister kahvaltıda, isterseniz de farklı tariflerde kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Peki kışlık domates sosu nasıl yapılır, ne kadar kaynatılır? İşte kış için domates sosu tarifi, malzemeleri ve yapımı...
Yaz aylarının lezzetli ve sulu domateslerinden nefis bir domates sosu hazırlamaya ne dersiniz? Bu sosu ister yemeklerde isterseniz de pizzalarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz içine baharat da ekleyebilirsiniz.
KIŞLIK DOMATES SOSU TARİFİ
MALZEMELER:
10 kilogram domates
10 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
KIŞLIK DOMATES SOSU NASIL YAPILIR?
Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.,
Soyduğunuz domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın.
Ardından geniş bir tencereya alın.
Üzerine yağını ve tuzunu da ilave edip kaynatın.
Sosunuzu kaynatırken oluşan köpüğü kaşıkla alın.
Yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Domates sosunu kavanozlara döküp hemen kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin.
Üzerini de bir bezle örtüp 1 gün boyunca bekletin.
Ertesi gün kavanozlardan hava alan olursa bekletmeden tüketin.
Kışlık domates sosu hazırlarken dilerseniz içerisine baharat da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...