GeriMeze Tarifleri Kırmızı lahana turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı lahana turşusu tarifi

Kırmızı lahana turşusu tarifi

Turşu genelde beyaz lahanayla yapılır ama kırmızı lahanayla da enfes turşular yapabilirsiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kırmızı lahana
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Kırmızı lahana turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Lahanayı ince doğrayıp geniş bir kaseye alın. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu ilave ederek ovun ve 10 dakika dinlendirin. Yumuşayan ve rengi açılan lahanayı bir kavanoza sıkıştırarak doldurun. Sirke, su, limon tuzu ve kalan kaya tuzunu ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 4-5 gün bekletin. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında bekletin.