GeriBörek Tarifleri Kırk kat böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırk kat böreği tarifi

Kırk kat böreği tarifi

Yapımı kolay olan bu lezzetli tarif akşam yemeklerinde sofralarınızı süsleyecek!

  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 6 yemek kaşığı margarin
  • Harç için malzemeler
  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Kırk kat böreği tarifi Nasıl yapılır?

Biraz margarin eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın, ardından kenarda bekletin. Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın, su ilave ederek çok yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru kenarda 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 40 adet cevizden daha küçük toplar yapın. 20 tanesini elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla ayçiçeği yağı sürün, sonra üst üste koyun.

Yuvarlak bir fırın kabını margarin ya da ayçiçeği yağı ile yağlayın. Açtığınız hamurları, elinizle çekiştirerek ve döndürerek kabın büyüklüğüne getirin, ardından kabın içine yerleştirin. Peynir ve maydanozu karıştırıp üzerine yayın. Diğer 20 hamura da aynı işlemleri yapın ve peynirlerin üzerine serin. Kenarlarını tepsinin içine doğru üst üste gelecek şekilde sıkıştırın. 1 yemek kaşığı erimiş margarin ile 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın ve böreğin üzerine sürün. 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.