GeriTatlı Tarifleri Kireçte kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kireçte kabak tatlısı tarifi

Kireçte kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı birçok yörede farklı aşamalarla yapılan bir tatlıdır. Mersin mutfağına ait bu tarifte kireç kaymağıyla yapılan bir kabak tatlısından bahsediyoruz. İsmi sizi şaşırtabilir fakat gerçek kireçten bahsediyoruz. Kireç kaymağını hazırlamak biraz zahmetlidir ama sönmemiş kireç ve suyla, araştırdığınız sürece hemen hazırlayabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilogram kestane kabağı
  • 1 kilogram toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yarım limonun suyu

Süslemek için:

  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı iyice çırpılmış tahin

Kireçte kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Soyulup dilimlenmiş kabakları 1 gece, hazırlanan kireç kaymağında bekletin.

Ertesi gün sudan çıkarın ve temiz suda 4-5 saat bekletin.

İyice yıkanan kabakları geniş bir tencereye koyun ve üzerine şeker dökün.

5-6 saat bu şeker içinde bekletilen kabaklar sulandığında ocağın altı orta ateşte açın.

Kabak sulu değilse pişerken biraz su ekleyin.

Şerbeti ağdalaşana kadar pişirin.

Kabakları tencereden alın, ılıyınca üzerini tahin ve ceviz ile süsleyin.