GeriEt Yemeği Tarifleri Kilis kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilis kebabı tarifi

Kilis kebabı tarifi

Kilis tava ya da diğer adıyla Kilis kebabı, yöresel lezzetlerimizden biridir. Bu kez sizler için altı ezmeli Kilis kebabı tarifi hazırladık. İşte, kolay ve pratik yapımı ile Kilis kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köfte harcı için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Ezmesi için;

  • 3 soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • İki tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane (yoksa kuru nane de olur)
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 limon suyu

Üzeri için;

  • Kıyılmış maydanoz

Kilis kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Köfte harcı için malzemeleri bir kapta karıştırın ve iyice yoğurun.

Köfte harcı dinlendirilirken ezmesini hazırlamaya başlayın.

Köfte harcından avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassılaştırıp tavada arkalı önlü pişirin.

Ezmesi için; soğan, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze naneyi küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin ve 3 domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.

Güveç kabına ezmeyi alın ve üzerine köfteleri, kıyılmış maydanozu alıp üzeri kapalı bir şekilde 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...